Voor deze culinaire fruitsap worden twee rabarberrassen gebruikt: The Sutton en Frambozen. Het sap heeft een delicaat aroma en kan puur gedronken worden, of als spritzer met bruiswater of mousserende wijn (favoriet bij veel internationale restaurants).
-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
-
Klanten geven ons een 9,7
-
Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Van Nahmen
Het familiebedrijf Privatkelterei Van Nahmen kent z’n oorsprong in 1917, toen overgrootvader Wilhelm van Nahmen het bedrijf startte met de productie van appelstroop. Sinds de jaren ‘30 is men zich gaan specialiseren in vruchtensappen. Inmiddels heeft Van Nahmen een uitgebreide range gastronomisch hoogstaande alcoholvrije vruchtensappen, Frucht-Secco’s en Sparkling Juicy Tea.
Alcoholvrije vruchtensappen
Peter van Nahmen, de huidige generatie van Van Nahmen die aan het roer is, ontwikkelt steeds meer culinaire alcoholische dranken op basis van vruchten, met wijnmaken als uitgangspunt. De sap-spijscombinaties worden uitgebreid getest, zodat deze sappen een prachtig alcoholvrij alternatief zijn voor bij de maaltijd.
Zonder extra toevoegingen
Van Nahmen gebruikt voor haar sappen handgeplukt fruit dat rechtstreeks van de boomgaarden komt. Ze persen het fruit zelf en verwerken het tot een secco of een sap, zonder gebruik te maken van extra toevoegingen. Alleen het mooiste fruit komt in aanmerking voor de sappen, waarbij van de boeren verwacht wordt dat ze het fruit zo lang mogelijk aan de boom laten hangen voor extra smaak en aroma. En eerlijk is eerlijk, dat proef je echt terug!
Een ras per vruchtensoort
Voor de sappen gebruikt Van Nahmen zoveel mogelijk één ras per vruchtensoort. Vaak zijn dit ook rassen die ‘vergeten’ zijn en zo opnieuw ontdekt worden. Uiteraard mag ‘de druif’ niet uitblijven, ze hebben daarom ook een druivensap van Dornfelder en Riesling. Voor deze sap worden de rabarberrassen The Sutton en Frambozen (dus geen frambozen!) gebruikt. Deze worden geteeld door een kleine boer in het Duitse Rijnland.
Hoe te drinken?
Serveer de vruchtensappen van Van Nahmen in een mooi wijnglas (en verwonder je je over de kleuren!). Je kunt er ook bruiswater aan toevoegen (bijv. 1:1, maar speel hier vooral zelf ook mee) en je hebt een extra feestelijk drankje in je glas dat niet onderdoet voor een glas Champagne of Prosecco (maar dan alcoholvrij)!
Wijnsoort | Alcoholvrij |
Land | Duitsland |
Wijnregio | N.v.t. |
Druivensoort | N.v.t. (Rabarberrassen The Sutton en Frambozen) |
Oogstjaar | N.v.t. |
Volume | 750 ml |
Serveertemperatuur | 10-12°C |
Alcoholpercentage | 0,0% vol |
Serveersuggesties | Serveer deze culinaire sap bij salades en voorgerechten, (zoutwater)vis, schaal- en schelpdieren, Japanse en Franse keuken. |
Proefnotities | Voor deze culinaire fruitsap worden twee rabarberrassen gebruikt: The Sutton en Frambozen. Het sap heeft een delicaat aroma en kan puur gedronken worden, of als spritzer met bruiswater of mousserende wijn (favoriet bij veel internationale restaurants). |
Wijnhuis | Van Nahmen Obstkelterei |
Bewaarpotentieel | 2-3 jaar |
Vat rijping | N.v.t. |
Allergenen | Geen |