Vol en krachtig van smaak, diep zwartrode kleur. In de neus rode bessen, kersen, braam en gedroogde pruimen en licht ‘aards’. In je glas proef je een combi van rood en zwart fruit, een vleugje laurier en zwarte kersen. Deze wijn komt het beste tot zijn recht bij een mooie maaltijd.
-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
-
Klanten geven ons een 9,7
-
Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Wijnhuis Spier
We nemen je mee naar het jaar 1692, de beginjaren van de kolonie op de Kaap. In dat jaar stichtte de Duitse kolonist Arnout Janz het wijnhuis. Hij zag kansen voor wijnbouw had en plantte de eerste druivenstokken. In 1767 werd de wijnkelder gebouwd, één van de oudste wijngebouwen van de Kaap en nog steeds in het trotse bezit van het domein.
Wijnen met identiteit
Tegenwoordig is Spier één van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika. En ook het aantal hectare wijngaard is gegroeid, van 100 naar 400 hectare. Het wijnmakersteam staat onder leiding van chef wijnmaker Frans Smit. De wijnmakers van Spier hebben over de wereld stage gelopen om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken. Spier maakt nog altijd wijnen met een eigen identiteit. De wijnen hebben diepgang, maar het accent ligt ook op fruit.
Stellenbosch
Wijngebied Stellenbosch staat onder invloed van de nabijgelegen koele oceaan. In een warm land als Zuid-Afrika zorgt dit voor ideale omstandigheden voor de druiven. De koelte van de oceaan zorgt er namelijk voor dat de druiven niet te snel rijpen en goede zuren opbouwen. Dat geeft de wijnen frisheid en spanning.
Creative Block 5
De druiven worden met de hand geoogst en gekoeld en ontsteeld voorafgaand aan het vinificatieproces. Alleen de beste druiven mogen door naar de volgende stap in het proces. De fermentatie vindt gedurende drie weken plaats in roestvrijstalen tanks. De malolactische gisting en rijping vindt plaats in houten vaten van 300 liter, gemaakt van Frans en Amerikaans eiken, voor een duur van 18 maanden.
De wijnen worden apart gevinificeerd, daarna wordt er op basis van een proeverij uit de vaten een blend samengesteld. Alles om de ultieme balans te vinden tussen fruit, eiken extract en tannine.
Wijnsoort | Rode wijn |
Land | Zuid-Afrika |
Wijnregio | Stellenbosch |
Druivensoort | Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec |
Oogstjaar | Benieuwd naar het actuele oogstjaar? Vraag ons er gerust naar! |
Volume | 750 ml |
Serveertemperatuur | 15-18°C |
Alcoholpercentage | 14,5% vol. |
Serveersuggesties | Mooie combinatie met o.a. gegrilde entrecote, ossenhaas en salade van paddenstoelen en tagliatelle. |
Proefnotities | Vol en krachtig van smaak, diep zwartrode kleur. In de neus rode bessen, kersen, braam en gedroogde pruimen en licht ‘aards’. In je glas proef je een combi van rood en zwartfruit, een vleugje laurier en zwarte kersen. |
Wijnhuis | Spier |
Bewaarpotentieel | 8-10 jaar |
Vat rijping | 18 mnd. op eikenhout |
Allergenen | Bevat Sulfieten |