Een rode wijn gemaakt van dezelfde druiven als Barolo en Barbaresco. Hierdoor heeft deze wijn hetzelfde karakter, maar is lichter en toegankelijker.
In de geur mooie aroma’s van kersen, bloemen, vanille en laurier. In de mond een zachte aanzet, maar vervolgens ook krachtig, met vooral tonen van kersen, vanille en een beetje room.
-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
-
Klanten geven ons een 9,7
-
Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Pio Cesare
Het huis Pio Cesare is een van de klassieke producenten van de Piemonte. Gevestigd in Alba, de ‘wijnhoofdstad’ van deze regio Langhe, en opgericht in 1881 door Cesare Pio. Het is nog altijd in familiehanden, want aan het hoofd staat Pio Boffa, de achterkleinzoon van de oprichter. Hij zet het werk van de familie op een uitstekende wijze voort.
Barolo en Barbaresco
Pio Cesare is van huis uit altijd een handelshuis geweest, dat de druiven op contract betrok bij wijnboeren uit de streek. Dat is ook een gangbare praktijk in deze streek, die vele kleine wijnboeren telt met kleine lapjes wijngaard. Pio Boffa wilde zelf ook wijngaarden in bezit hebben, o.a. om de kwaliteit van de wijnen te vergroten. In de loop der jaren heeft hij circa 45 hectare wijngaarden aangekocht, vooral in de befaamde gebieden Barolo en Barbaresco.
Nebbiolo
De koning van de wijndruiven van Piemonte is de Nebbiolo. Nebbiolo is een laat rijpende druif, die aan de basis staat van de grote wijnen van de streek, de Barolo en de Barbaresco (prachtige bewaarwijnen met een Bourgogne-achtige allure, met zuren, elegantie en mooie tannines). De Nebbiolo levert alleen als hij goed rijp is echt mooie wijnen. Maar dan is het resultaat ook absoluut geweldig. Daarnaast wordt hij gebruikt voor het maken van de iets soepeler Nebbiolo d’Alba.
Nebbiolo d’Alba
Nebbiolo d’Alba is gemaakt van dezelfde druif als de beroemde wijnen Barolo en Barbaresco, de Nebbiolo. Nebbiolo geeft wijnen als deze een voornaam en groots karakter, maar is iets lichter van structuur dan de grote wijnen zelf. Het is een wijn met karakter, die soepel genoeg is om jong te genieten.
De druiven worden enkele dagen eerder geoogst dan die voor de Barolo en Barbaresco. De gisting op de schillen duurt zo’n 12 tot 13 dagen. Dat levert een wijn op die een lichtere versie is van de grote wijnen, maar die nog altijd wel een duidelijke persoonlijkheid heeft, met hetzelfde karakter van de Nebbiolo, maar dan in een toegankelijker vorm, iets gemakkelijker te benaderen. Heerlijke wijn, met veel finesse.
Wijnsoort | Rode wijn |
Land | Italië |
Wijnregio | Piemonte |
Druivensoort | Nebbiolo |
Oogstjaar | Benieuwd naar het actuele oogstjaar? Vraag ons er gerust naar! |
Volume | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Alcoholpercentage | 14% vol. |
Serveersuggesties | Drink deze karaktervolle wijn bij vleesgerechten, wat stevigere salades en belegen kazen. |
Proefnotities | Wat lichter en toegankelijker dan de Barolo en Barbaresco. In de geur mooie aroma’s van kersen, bloemen, vanille en laurier. In de mond een zachte aanzet, maar vervolgens ook krachtig, met vooral tonen van kersen, vanille en een beetje room. |
Wijnhuis | Pio Cesare |
Bewaarpotentieel | 3-5 jaar |
Vat rijping | 24 maanden |
Allergenen | Bevat Sulfieten |