Cantina di Negrar, 'Le Preare' Valpolicella classico superiore Ripasso DOC
Ripasso, de krachtige en volle rode wijn uit Italië! Door z’n tweede vergisting met de ingedroogde druiven van de Amarone wordt deze wijn ook wel het ‘kleine broertje van de Amarone’ genoemd. Rijk van karakter, stevig, maar niet hard. Heerlijke aroma’s van kruiden, rijp rood fruit en pruim in de geur. In de mond ook wat chocolade tonen. Fijne elegante wijn.
-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
-
Klanten geven ons een 9,7
-
Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar is prachtig gelegen in Valpolicella, een heuvelachtige wijnstreek in het Noorden van Italië, vlakbij Verona en het Gardameer. Sinds de oprichting in 1933 is dit coöperatieve wijnhuis met potentie uitgegroeid tot een cantina met moderne faciliteiten met aandacht voor innovatie. Echter, hun manier van wijnmaken blijft gebaseerd op oude tradities en ook de passie is gebleven! Met 500 ha. aan wijngaarden, verspreid over Valpolicella Classico, hebben ze ‘goud’ in handen.
Appassimento
Cantina di Negrar heeft haar eigen Amarone’s en Ripasso’s. Deze wijnen worden gemaakt op een eeuwenoude manier die appassimento wordt genoemd. Door deze methode krijg je smaakvolle, met fruit overladen wijnen. De druiven blijven zo lang mogelijk aan de wijnstokken rijpen, daarna worden ze met de hand geplukt. Na de oogst drogen de druiven in speciale kratjes met als gevolg dat ze een hogere concentratie suiker en aroma’s krijgen. Om deze wijn te maken heb je passie én geduld nodig, maar dat proef je ook zeker terug!
Le Preare: tussen wijn en steen
Le Preare is een lijn van wijnen die de voorgaande generaties eert. Deze generaties legden door hard werken de basis voor het wijnhuis zoals het nu is. Preare betekent in een lokaal dialect ‘antieke mijnen’. Uit deze mijnen werden stenen gedolven die gebruikt werden om de wijngaarden van muurtjes te voorzien en om de terrassen te bouwen voor de wijnstokken, die nu nog gebruikt worden.
Wijnsoort | Rode wijn |
Land | Italië |
Wijnregio | Veneto |
Druivensoort | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Oogstjaar | Benieuwd naar het actuele oogstjaar? Vraag ons er gerust naar! |
Volume | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Alcoholpercentage | 13,5% vol |
Serveersuggesties | Past mooi bij pittige gerechten, een mooie kaasplank en vlees van de grill. Deze wijn doet het ook gewoon goed op de hand bij de borrel. |
Proefnotities | Krachtige, volle Ripasso uit Italië, het ‘kleine broertje van de Amarone’. Rijk van karakter, stevig, maar niet hard. Heerlijke aroma’s van kruiden, rijp rood fruit en pruim in de geur. In de mond ook wat chocolade tonen. Fijne elegante wijn! |
Wijnhuis | Cantina di Negrar |
Bewaarpotentieel | 3-5 jaar |
Vat rijping | 3 maanden |
Allergenen | Bevat Sulfieten |