In het glas heeft deze Appassimento een intens donker robijnrode kleur. Bij het walsen van de wijn komen de geuren van rijpe kersen en vanille naar boven. De wijn is rijk en tegelijk zwoel van smaak. In de smaak proef je gedroogd fruit en iets van specerijen.
-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
-
Klanten geven ons een 9,7
-
Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar is prachtig gelegen in Valpolicella, een heuvelachtige wijnstreek in het Noorden van Italië, vlakbij Verona en het Gardameer. Sinds de oprichting in 1933 is dit coöperatieve wijnhuis met potentie uitgegroeid tot een cantina met moderne faciliteiten met aandacht voor innovatie. Echter, hun manier van wijnmaken blijft gebaseerd op oude tradities en ook de passie is gebleven! Met 500 ha. aan wijngaarden, verspreid over Valpolicella Classico, hebben ze ‘goud’ in handen.
Appassimento
Cantina di Negrar heeft haar eigen Amarone’s en Ripasso’s. Deze wijnen worden gemaakt op een eeuwenoude manier die appassimento wordt genoemd. Door deze methode krijg je smaakvolle, met fruit overladen wijnen. De druiven blijven zo lang mogelijk aan de wijnstokken rijpen, daarna worden ze met de hand geplukt. Na de oogst drogen de druiven in speciale kratjes met als gevolg dat ze een hogere concentratie suiker en aroma’s krijgen. De naam van deze methode is 'appassimento' en in andere Italiaanse gebieden 'passito'. Om deze wijn te maken heb je passie én geduld nodig, maar dat proef je ook zeker terug!
Wijnsoort | Rode wijn |
Land | Italië |
Wijnregio | Veneto |
Druivensoort | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Oogstjaar | Benieuwd naar het actuele oogstjaar? Vraag ons er gerust naar! |
Volume | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Alcoholpercentage | 14% vol. |
Serveersuggesties | Deze wijn past goed bij vleesgerechten, zoals stoofvlees of vlees van de gril, maar zeker ook bij gerijpte kaas en charcuterie. |
Proefnotities | In het glas heeft deze wijn een intens donker robijnrode kleur. Bij het walsen van de wijn komen de geuren van rijpe kersen en vanille naar boven. De wijn is rijk en tegelijk zwoel van smaak. In de smaak proef je gedroogd fruit en iets van specerijen. |
Wijnhuis | Cantina di Negrar |
Bewaarpotentieel | 3-4 jaar |
Vat rijping | Op eiken, duur afhankelijk van jaargang |
Allergenen | Bevat Sulfieten |