Montalvo Wilmot heeft een boeiende geschiedenis en staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en innovatie in de Spaanse wijnwereld. Het wijnhuis is opgericht door Richard Wilmot, een Australische wijnmaker, en Luisa Montalvo, een Spaanse oenoloog. Hun samenwerking combineert de expertise en passie voor wijnmaken van beide individuen.
Montalvo Wilmot
Wijnhuis Montalvo Wilmot
De wijnmakerij van familie Montalvo Wilmot dateert uit het einde van de 19e eeuw en is in het jaar 2000 gerestaureerd en opnieuw ingericht. Hierbij zijn traditie en moderne snufjes gecombineerd met technieken uit Bordeaux en Castilla-La Mancha.
De wijnmakerij maakt gebruik van roestvrij stalen tanks met temperatuurregeling, een set van vier traditionele betonnen tanks, een rijpingsruimte met meer dan 600 Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten waarin onze beste wijnen rusten.
Wijngaarden in La Mancha
Op de 40 ha wijngaarden in de wijnstreek La Mancha groeien de druivensoorten Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Syrah. Voor witte wijn is dit Verdejo. Op een hoogte van bijna 700 meter met de rivier de Guadiana er slingerend doorheen. De wijngaarden liggen in een koel gebied, naast het Peñarroya-stuwmeer en omgeven door heuvels. Harde kalksteen-, mergel- en kleigronden vormen een belangrijk onderdeel van het terroir.
Wijn en schapenkaas
Naast wijngaarden heeft de familie Montalvo Wilmot 1.600 schapen die vrij grazen. Van hun melk wordt heerlijke schapenkaas gemaakt.
Internationale erkenning
Hoewel Montalvo Wilmot een relatief jong wijnhuis is, heeft het al internationale erkenning gekregen voor zijn wijnen. Ze hebben prijzen gewonnen op verschillende prestigieuze wijncompetities en hebben een groeiende aanwezigheid op zowel nationale als internationale markten.