De Gran Appasso wijnen zijn van de hand van de onverzadigbare ‘Meester wijnmaker’ Felice Mergè. Bij het produceren van deze wijn gebruikt hij een eeuwenoude techniek, die de intensiteit van het fruit en het suiker- en zuurgehalte verhoogt.
De Gran Appasso wijnen zijn van de hand van de onverzadigbare ‘Meester wijnmaker’ Felice Mergè. Bij het produceren van deze wijn gebruikt hij een eeuwenoude techniek, die de intensiteit van het fruit en het suiker- en zuurgehalte verhoogt.
De plukkers oogsten de druiven voor zowel de witte, rode en rosé wijnen in 2 keer. Bij een eerste ‘oogst’ knakken ze de druiventrossen, waarbij de druiven zijn afgesneden van de sapstroom. Zo rijpen ze nog 2 weken verder aan de struik. Na 2 weken oogsten de plukkers de druiven definitief. Traditioneel gaf dit de wijnen een langere levensduur en een hogere kwaliteit. Ook geeft deze techniek de druiven een intenser aroma en relatief meer suiker. Optimaal smaak- en drinkplezier verzekert!
Puglia, de hak van de Italiaanse laars, heeft een Mediterraan klimaat met warme zomers, milde winters en vrij weinig neerslag. Het is de bakoven van Italië. Voor olijven en druiven betekent dit genoeg zonuren om te kunnen groeien. De zee heeft uiteraard ook haar verkoelende invloed op de wijngaarden. Dit maakt Puglia een prachtig wijngebied!