Cantina di Negrar

Cantina di Negrar is prachtig gelegen in Valpolicella, een heuvelachtige wijnstreek in het Noorden van Italië, vlakbij Verona en het Gardameer. Sinds de oprichting in 1933 is dit coöperatieve wijnhuis met potentie uitgegroeid tot een cantina met moderne faciliteiten met aandacht voor innovatie. Echter, hun manier van wijnmaken blijft gebaseerd op oude tradities en ook de passie is gebleven! Met 500 ha. aan wijngaarden, verspreid over Valpolicella Classico, hebben ze ‘goud’ in handen.

Lees meer

Actie
11%korting
korting
Cantina di Negrar Cantina di Negrar, 'Le Preare' Veronese Rosso Lastone IGP
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, 'Le Preare' Veronese Rosso Lastone IGP
€8,75 €7,75 Prijs per fles
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, Appassimento Rosso Veneto
Artikelcode 419175
€10,95
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, Appassimento Rosso Veneto
€10,95 Prijs per fles
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, 'Le Preare' Garganega Veneto IGT
€7,50 Prijs per fles
Stapel en combineer uw korting!
wijbundel
5% korting
vanaf 6 flessen
m.u.v. aanbiedingen
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, 'Le Preare' Corvina Verona IGT
€7,50 Prijs per fles

 

Le Preare: tussen wijn en steen

Le Preare is een lijn van wijnen die de voorgaande generaties eert. Deze generaties legden door hard werken de basis voor het wijnhuis zoals het nu is. Preare betekent in een lokaal dialect ‘antieke mijnen’. Uit deze mijnen werden stenen gedolven die gebruikt werden om de wijngaarden van muurtjes te voorzien en om de terrassen te bouwen voor de wijnstokken, die nu nog gebruikt worden.

 

Amarone en Ripasso

Cantina di Negrar heeft haar eigen Amarone’s en Ripasso’s. Deze wijnen worden gemaakt op een eeuwenoude manier die appassimento wordt genoemd. Door deze methode krijg je smaakvolle, met fruit overladen wijnen. De druiven blijven zo lang mogelijk aan de wijnstokken rijpen, daarna worden ze met de hand geplukt. Na de oogst drogen de druiven in speciale kratjes met als gevolg dat ze een hogere concentratie suiker en aroma’s krijgen. Om deze wijn te maken heb je passie én geduld nodig, maar dat proef je ook zeker terug!