Een wijn wordt als eerste ‘gemaakt’ in de wijngaard. De wijngaarden van Bodegas Jual Gil liggen op een hoogte van 700 tot 850 meter op een zanderige en kalkstenen bodem. Aan de oppervlakte liggen veel stenen. Voordeel hiervan is dat de grond weinig voedingsstoffen bevat en veel water opslaat, ideaal voor de diepwortelende druivenstokken.
Bodegas Juan Gil
Wijnstreek Rueda
Het Ruedagebied is het koninkrijk van de Monastrell, een druif die zich hier thuis voelt en waarvan bijna alle rode wijnen van dit wijnhuis van gemaakt zijn. Naast de 40 jaar oude wijnstokken van Monastrell, groeien er ook Syrah, Cabernet, Merlot en Petit Verdot druiven. Voor de witte wijnen is o.a. de Verdejo aangeplant.
Moderne technieken
De wijnen van dit wijnhuis zijn gemaakt met moderne technieken: er is een nauwkeurige temperatuur controle, RVS tanks en perfecte hygiëne tijdens het hele proces zorgen elk jaar voor een hoge kwaliteit.
Garnacha
De wijngaarden met Garnacha zijn geplant in voornamelijk afgebroken leisteen en kleigronden op 750 meter boven de zeespiegel.
De Verdejo druif
De wijngaarden met Verdejo bevinden zich in het westen van Segovia. De bodem bestaat uit zand bedekt met alluviale kiezels. De voedingsarme bodem in combinatie met de sterk schommelende temperaturen, het kan in de nacht wel 25 graden kouder zijn dan overdag, geven deze wijn de frisheid waar de Verdejo om bekend staat.