Primitivo, zwoele wijn uit het zuiden van Italië - Wijnwinkel Barneveld
Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Ontvang 1 á 2 keer per maand de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email. Meer weten?
Abonneer
Inloggen
Als je een account bij ons hebt, meld je dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kun je het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
12 Aug 2024

Primitivo, zwoele wijn uit het zuiden van Italië

We nemen je mee naar Puglia (of Apulië), de hak van Italië. Met zijn zonnige klimaat een ideale streek voor de verbouw van druiven. Naast Malvasia en Negroamaro heeft de Primitivodruif het in deze Zuid-Italiaanse streek enorm naar zijn zin. Van deze druif maken de Italianen zwoele, volle en intense rode wijnen. Primitivo’s zijn fruitig met in de neus vooral zwart fruit (bosbessen, bramen, pruimen). De wijnen zijn erg toegankelijk en winnen al jaren aan populariteit in Nederland.

 

Op ontdekkingstocht naar wijnen uit Puglia

Gert, oprichter van Wijnwinkel Barneveld, had zo rond 2010 al door dat er heerlijke wijnen uit Puglia komen. Ook al wordt er heel wat massawijn gemaakt in de hak van de Italiaanse laars, wat niet altijd van beste kwaliteit is. Maar pareltjes zijn er dus ook!

 

Daardoor liggen er bijna vanaf het begin van Wijnwinkel Barneveld al Primitivo's in onze winkel. Inmiddels zijn deze wijnen steeds populairder geworden. Benieuwd naar deze parels? Kom langs in onze winkel of bestel ze online in onze webshop. Zo haal je zonnig Italië heel makkelijk in huis!

(Sstt, niet verder vertellen. Je kunt in Puglia ook heel goed op vakantie! Meer lezen over Puglia of over het wijnhuis Varvaglione waar we geweest zijn. )