Barbadillo, San Rafael Medium Oloroso DO Jerez-Xérès-Sherry
Mediumzoete versterkte wijn (19,5% vol.) met een prachtige mahoniekleur. Met aroma's van gedroogd fruit, noten, pruimen en rozijnen. Subtiele tonen van eikenhout. Stroperig en soepel in de mond met een lange afdronk.
-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
-
Klanten geven ons een 9,7
-
Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Bodegas Barbadillo
Bodegas Barbadillo is een gerenommeerd sherryhuis gelegen in Sanlúcar de Barrameda, in de Spaanse provincie Cádiz. Opgericht in 1821 door Benigno Barbadillo, heeft het bedrijf een rijke historie van meer dan 200 jaar en staat het bekend als een van de toonaangevende producenten van sherry en Manzanilla.
Sherry uit Sanlúcar de Barrameda
Barbadillo begon als een familiebedrijf en is dat tot op de dag van vandaag gebleven, nu in de handen van de zevende generatie van de familie Barbadillo. Inmiddels bezit het wijnhuis meer dan 500 hectare wijngaarden en beschikt over uitgebreide rijpingskelders, waarin hun wijnen volgens traditionele methoden worden gerijpt.
Wijnen met onderscheidingen
Ze bieden een breed scala aan sherry’s aan, waaronder Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso, Pedro Ximénez en diverse cream sherry's zoals de Eva Cream. Daarvoor heeft Barbadillo talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen, zowel nationaal als internationaal. Hun wijnen worden wereldwijd geprezen om hun kwaliteit, complexiteit en authenticiteit.
Solera systeem
De druiven van deze wijn van gemaakt zijn na de alcoholische gisting versterkt met wijnalcohol tot 19,5%. Daarna rijpt de wijn 12 jaar in het solera systeem in vaten die ze ‘criaderas’ noemen. Door deze oxidatieve rijping (rijping met zuurstof) krijgt het een complex smaakprofiel én is deze versterkte wijn lang houdbaar na openen van de fles.
Wijnsoort | Versterkte wijn - Sherry |
Land | Spanje |
Wijnregio | Jerez |
Druivensoort | Palomino Fina (80%), Pedro Ximénez |
Oogstjaar | N.v.t. |
Volume | 375 ml |
Serveertemperatuur | 15°C |
Alcoholpercentage | 19,5% vol. |
Serveersuggesties | Drink deze wijn als aperitief of bij desserts met o.a. blauwe kazen, (pure) chocolade desserts, notentaart en ijs. Minder klassiek? Combineer dan met Spaanse tapas, patés en terrines of stoofvlees met een saus op basis van gedroogd fruit. |
Proefnotities | Mediumzoete versterkte wijn met een prachtige mahoniekleur. Met aroma's van gedroogd fruit, noten, pruimen en rozijnen. Subtiele tonen van eikenhout. Stroperig en soepel in de mond met een lange afdronk. |
Wijnhuis | Barbadillo |
Bewaarpotentieel | > 10 jaar |
Vat rijping | 12 jaar (Solerasysteem) |
Allergenen | Bevat Sulfieten |