Deze versterkte zoete wijn gemaakt van de Moscatel druif heeft een heldere, diepe amberkleur. Zijn intense aroma van gedroogd fruit zoals vijgen en rozijnen stuiven je glas uit. Met daarbij ook hints van sinaasappel, honing en subtiel kruiden en bloemen. Rijk en vol van smaak, met een frisse zuurgraad. Een lange afdronk met aanhoudende tonen van honing en citrus.
-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
-
Klanten geven ons een 9,7
-
Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Bodegas Barbadillo
Bodegas Barbadillo is een gerenommeerd sherryhuis gelegen in Sanlúcar de Barrameda, in de Spaanse provincie Cádiz. Opgericht in 1821 door Benigno Barbadillo, heeft het bedrijf een rijke historie van meer dan 200 jaar en staat het bekend als een van de toonaangevende producenten van sherry en Manzanilla.
Sherry uit Sanlúcar de Barrameda
Barbadillo begon als een familiebedrijf en is dat tot op de dag van vandaag gebleven, nu in de handen van de zevende generatie van de familie Barbadillo. Inmiddels bezit het wijnhuis meer dan 500 hectare wijngaarden en beschikt over uitgebreide rijpingskelders, waarin hun wijnen volgens traditionele methoden worden gerijpt.
Wijnen met onderscheidingen
Ze bieden een breed scala aan sherry’s aan, waaronder Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso, Pedro Ximénez en diverse cream sherry's zoals de Eva Cream. Daarvoor heeft Barbadillo talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen, zowel nationaal als internationaal. Hun wijnen worden wereldwijd geprezen om hun kwaliteit, complexiteit en authenticiteit.
Solera systeem
De Moscatel druiven waar deze wijn van gemaakt is zijn licht overrijp geplukt. Na de alcoholische gisting wordt de wijn versterkt met wijnalcohol tot 19%. Daarna rijpt de wijn 5 jaar in het solera-systeem in vaten die ze ‘criaderas’ noemen. Door deze oxidatieve rijping (rijping met zuurstof) krijgt het een complex smaakprofiel én is deze versterkte wijn lang houdbaar na openen van de fles.
Wijnsoort | Versterkte wijn - Sherry |
Land | Spanje |
Wijnregio | Jerez |
Druivensoort | Moscatel |
Oogstjaar | N.v.t. |
Volume | 375 ml |
Serveertemperatuur | 10-12°C |
Alcoholpercentage | 19% vol. |
Serveersuggesties | Past prachtig bij desserts zoals crème brûlée, kaneelgebakjes en andere zoete gerechten. Het is ook heerlijk als aperitief of als begeleider van blauwschimmelkaas of een romige gerecht zoals bijv. foie gras. |
Proefnotities | Intense aroma van gedroogd fruit zoals vijgen en rozijnen stuiven je glas uit. Met daarbij ook hints van sinaasappel, honing en subtiel kruiden en bloemen. Rijk en vol van smaak, met een frisse zuurgraad. Een lange afdronk met tonen van honing en citrus. |
Wijnhuis | Barbadillo |
Bewaarpotentieel | > 10 jaar |
Vat rijping | 5 jaar (Solera systeem) |
Allergenen | Bevat Sulfieten |