Barbadillo, La Cilla Pedro Ximénez D.O. Jerez-Xérès-Sherry (37,5 cl.)
Versterkte zoete wijn (17,5% vol.) met een donkere mahoniekleur. De aroma’s van pruimen, rozijnen en chocolade verwarmen je. Je ontdekt ook lichte tonen van eikenhout. Fluweelachtig in mond en zoet. Je proeft wel nog steeds fruit en lichte zuren komen terug. En dan die lange afdronk…
-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis bezorging in Barneveld en directe omgeving vanaf € 181,50
-
Klanten geven ons een 9,7
-
Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Bodegas Barbadillo
Bodegas Barbadillo is een gerenommeerd sherryhuis gelegen in Sanlúcar de Barrameda, in de Spaanse provincie Cádiz. Opgericht in 1821 door Benigno Barbadillo, heeft het bedrijf een rijke historie van meer dan 200 jaar en staat het bekend als een van de toonaangevende producenten van sherry en Manzanilla.
Sherry uit Sanlúcar de Barrameda
Barbadillo begon als een familiebedrijf en is dat tot op de dag van vandaag gebleven, nu in de handen van de zevende generatie van de familie Barbadillo. Inmiddels bezit het wijnhuis meer dan 500 hectare wijngaarden en beschikt over uitgebreide rijpingskelders, waarin hun wijnen volgens traditionele methoden worden gerijpt.
Wijnen met onderscheidingen
Ze bieden een breed scala aan sherry’s aan, waaronder Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso, Pedro Ximénez en diverse cream sherry's zoals de Eva Cream. Daarvoor heeft Barbadillo talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen, zowel nationaal als internationaal. Hun wijnen worden wereldwijd geprezen om hun kwaliteit, complexiteit en authenticiteit.
Solera systeem
De druiven liggen na de oogst gem. 5 dagen op stromatten in de zon. Van de (bijna) rozijnen wordt deze versterkte wijn gemaakt. Na de alcoholische gisting wordt deze wijn versterkt met wijnalcohol tot 17,5%. Daarna rijpt de wijn 8 jaar in het solera systeem in vaten die ze ‘criaderas’ noemen. Door deze oxidatieve rijping (rijping met zuurstof) krijgt het een complex smaakprofiel én is deze versterkte wijn lang houdbaar na openen van de fles.
Wijnsoort | Versterkte wijn - Sherry |
Land | Spanje |
Wijnregio | Jerez |
Druivensoort | Pedro Ximénez |
Oogstjaar | N.v.t. |
Volume | 375 ml |
Serveertemperatuur | 6-8°C |
Alcoholpercentage | 17,5% vol. |
Serveersuggesties | Deze ‘PX’ is een heerlijke dessertwijn en kan bij blauwschimmelkazen en bij alles van chocolade. Of schenk een scheutje over je vanille ijs en laat je verrassen! |
Proefnotities | Versterkte zoete wijn met een donkere mahoniekleur. De aroma’s van pruimen, rozijnen en chocolade verwarmen je. Je ontdekt ook lichte tonen van eikenhout. Fluweelachtig in mond en zoet. Je proeft wel nog steeds fruit en lichte zuren komen terug. |
Wijnhuis | Barbadillo |
Bewaarpotentieel | > 10 jaar |
Vat rijping | 8 jaar (Solera systeem) |
Allergenen | Bevat Sulfieten |